prste da poližeš

Pilav na meksički način pružiće vam eksploziju ukusa: Pravi se brzo i jednostavno, a može da prođe i kao ručak bez mesa (VIDEO)

Foto: printscreen/youtube/recepiesquick&easy
Idealan izbor za sve ljubitelje pikantne kuhinje

Za sve ljubitelje pikantne kuhinje pilav na meksički način idealan je izbor. Ukoliko pak niste raspoloženi da ožarite nepce, umesto mlevene ljute papričice u jelo možete dodati dimljenu ili slatku mlevenu papriku. Pilav na meksički način pružiće vam eksploziju ukusa, a pravi se brzo i jednostavno. 

Recept za pilav na meksički način Foto: printscreen/youtube/recepiesquick&easy

Potrebno: 

  • 250 g svežeg paradajza (isečenog na kockice)
  • 1 paprika (sitno isečena)
  • 2-3 kašike ulja
  • 100 ml bujona od povrća
  • so
  • 1 kašičica paprike u prahu
  • pola kašičice ljute ili dimljene paprike u prahu
  • 1 kašika italijanskih začina
  • 1 kašičica karija
  • 1 konzerva pasulja
  • 1 konzerva kukuruza
  • 300 g soka od paradajza
  • 350 g kuvanog pirinča (ili 150 g sirovog pirinča)
Pilav na meksički način idealan je obrok za sve koji vole pikantno Foto: printscreen/youtube/recepiesquick&easy

Priprema:

Svež opran paradajz isecite na kockice. Papriku očistite od semenki i iseckajte na sitne kockice. Na srednjoj vatri u tiganju zagrejte tri kašike, pa dodajte seckani paradajz i papriku. Pržite dok ne omekšaju i ne ispari sok, a onda polako dodajte prethodno spremljen bujon od povrća. Dodajte začine, dobro promešajte i krčkajte do željene gustine.

Uz njega možete spremiti piletinu, ali čak i bez mesa ručak može biti potpun. Prijatno!

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video: Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima

This browser does not support the video element.

00:15
Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima Izvor: Instagram/corbatariflerii